İZMİR / ALİAĞA - Fatih İlkokulu

Şbt

Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller, zehirlenme ve ölüme neden olur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmaz ise ölümle sonuçlanabilmektedir.

Kas

18-19 Aralık 2021 tarihinde okullarında öğrenim gören öğrencilerin "İklim Krizi" konusunda farkındalıklarını arttırmak, fosil yakıtlardan sera gazı salınmasını önlemek veya sera gazı emilimini arttırmak için robotik bilgisi kullanarak yenilikçi çözümler oluşturmalarını sağlamak amacıyla düzenlecek olan Dünya Robot Olimpiyatı İzmir Özel Turnuvası "RoboKodlar İklim Krizi için Buluşuyor" için başvurular başladı.

Nis

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İzmir İnternet Haftası etkinlikleri bu yıl 12-22 Nisan 2021 tarihleri arasında "Geleceğin Meslekleri" teması ile çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecektir.

Nis